Wednesday, March 2, 2011

Küpsisetort minu moodi

Küpsisetort on igal juhul hea. Minu lemmik on aga alljärgnev.
Olen seda teinud nii suure tordina kui üksikute „portsu“ kookidena. Portsukoogid on kuidagi kõige südamelähedasemad.

Vaja läheb:
3 pakki Kalevi küpsist – 2 pakki läheb „taignaks“ ja 1 pakk alusteks
400g kohupiimatoru
Vajadusel hapukoort
Suhkrut, vaniljet
Hapukat keedumoosi
1 tahvel valget šokolaadi

Purusta 2 pakki küpsist peeneks pudiks. Võta väike törts kõrvale, hilisemaks kaunistamiseks. Maitsesta kohupiim suhkru, vaniljega vms.  Sega see küpsisepudile, lisa vajadusel hapukoort.  Riivi sisse valget soksi. Võid muidugi panna ka pähkleid, kookoshelbeid vms.  Mass peaks olema  pigem „mahlane“ J. Pane tervele küpsisele lusikatäis moosi ja „peida“ see taigna sisse.  Hea oleks seda ikka üle öö teha, et see alumine küpsis natuke niiskust sisse imeks.
Võid kaunistada kohe või hiljem. Mina olen puistanud üle peene küpsisepuruga ja siis sulatatud šokolaadi peale niristanud.




Olen teinud ka kiirvariandi – paarist tunnist seismisest piisab täiesti ja tegelikult on see isegi suht kohe söödav..
Panen kahe  „taignapadja vahele“  moosikihi. Riputan samamoodi üle valge soksi ja küpsise puruga.  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...