Salat on pärit Anni Arro "Sepamaa taluköök" esimesest raamatust.
Enda jaoks taasavastatult märgin selle ka siia üles. Et jagada ja ise ka meeles pidada :)
Vaja läheb 2 portsu jaoks.
2 keskmist peeti
3 keedetud muna
Parmesani juustu
1spl röstitud kõrvitsaseemneid
Basiilikut, rukolat (seekord kasutasin lambasalatit ja oli ka hea)
Soola, pipart
Marinaad:
0,5 klaasi oliivõli
2 küüslauguküünt
2spl palsamiveiniäädikat
1tl kuivatatud punet
Kuna eelmisest päevast jäi sobilikult üle ahjus röstitud peeti, siis kasutasin seda. Räägitakse, et ahjus tehtud peet on magusam. Tõesti - see jube maitsev ja vastupidiselt lihtsalt keedupeedile pistsin seda kahe suu poolega ka niisama paljalt. Varasemalt olen kasutanud poe keedupeeti.
Koori peedid, lõika õhukesteks viiludeks. Sega kausis kokku marinaadi ained. Kalla see viilutatud peetidele ja lase vähemalt tund toasoojas marineerida. Mida kauem, seda parem. Ma eile lasin vist 3h ja tänahommikune ports oli üleöö seisnud.
Viiluta munad. Aseta peet, munad, rukola ja basiilik kihiti taldrikule. Lisa kõrvitsaseemned (röstisin viimati päevalille omi ja olid ka head) ja Parmesaani viilud. Piserda üle natuksese marinaadiga ning maitsesta soola ja pipraga. Viimased ma unustasin - ju oli marinaad piisavalt maitsekas.
Kõrvale tegin soojad Brie juustu ja sibulamarmelaadiga krõbesaiad.
Proovisin keelitada Joosepit salatist ampsu võtma. Komplekteerisin kenasti kahvli otsale salati-muna-peedi-juustu ampsu. Kutil oli suur soov maitseda, kuid umbusk selle väärtuse osas võttis võimust. Jaagup aga tellis endale marmelaadi-juustu saiasid. Ja ta sai ka :) Ja sõi ka.
No comments:
Post a Comment