Saturday, February 5, 2011

Sibulamarmelaad

Selle hõrgutise eest pean tänama Katat, kes meie ühistel  "õhtusöök neljale" debüütõhtul seda pakkus.


2 suuremat sibulat
ingverit (maitse järgi)
4sl karamellsuhkrut
1sl peensuhkrut
2sl vett
100g brie juustu

Sega kokku suhkrud ja hakitud sibul ning ingver. Vett olen pannud tegelikult natuke rohkem. Aga keedan ka ette antud ajast kauem. Puupliidil vist isegi 2h. Tegelikult on retseptis öeldud, et tuleb pool tundi tasasel tulel hautada. Sedaviisi aga jääb sigul õrnalt krõmps. Mulle meeldib aga moosim variant.  Ka olen saanud hakkama vaid tavalise suhkruga. Kauem hautades muutub see ka karamelliseks ja tekib samalaadne karamelli maik man. Vett olen pikema hautamise ajal ka rohkem pannud.

Pintseldasin ciabatta viilu oliiviõliga. Panin ahju, grilli alla veidikeseks pruunistuma. Võtsin välja, katsin marmelaadiga ja lõigu juustuga. Saiad läksid uuesti ahju, sedapuhku vähe madalamale tasemele, et vaid lihtsalt juust ja marmelaad soojaks läheks.



PS! see marmelaad säilib külmikus vähemalt nädala, kui mitte rohkem. Päris hoidiseks tegemisel tuleb kindlasti äädikat kasutada. 

3 comments:

  1. Ja mina teen seda 'sibulamoosi' nime all, sibulale (punane on isegi parem kui tavaline) läheb seltsiks vaid balsamiäädikas ja mesi... Hea laps, mitu võimalust :)

    ReplyDelete
  2. Selles on ingver üsna olulisel kohal :) Just see osa, mille pärast see moos mulle meeldib.
    liha kõrvasena ma ise seda ette ei kujutaks, vastupidiselt sellele äädikaga moosile.

    ReplyDelete
  3. Ma pole liha kõrvale seda proovinudki, ikka ciabattal ja juustuga:) Tõenäoliselt palsamiäädikas annab selle vürtsikuse, mida sina ingveriga lisad.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...