Magusasõbrale kohaselt tegin munavalgest beseed.
Retsept imelihtne.
4 munavalget (saab 2 plaaditäit) = 200g suhkruga. Selline vahekord on tundunud paras.
Vahustad väikse soolatörtsuga muna enamvähem vahtu. Siis vähehaaval suhkur lisaks, kuni vaht on piisavalt tugev.
Küpsised panin ahju 140Cjuures ja keerasin temperatuuri kohe 110le. Ahjus peaks need olema umbes 1h. Poole peal lülitasin ka õhu järgi, et kuivamist kiirendada. Kui tund möödas, lülitasin ahju välja ja jätsin need irvakil uksega jahtuma.
Seekord lisasin valgevahule prooviks riivitud šokolaadi. Kuna ma ei teadnud, kuidas see šokolaad munamassis käitub, siis väga ei priisanud. Tegelikult oleks võinud isegi vist suuremad tükid panna. Võimalik, et siis oleks see soklaad ka kuidagi kummaliselt käituma hakanud - ühesõnaga vaja veel katsetada
Teistele jälle sai lisandiks lisatud kaneeli ja tükeldatud kuivatatud jõhvikaid. See variant on eriliselt hea jõulumaitseline.
Magus on ikka hea J
No comments:
Post a Comment