Friday, February 25, 2011

Pelmeenid eelküpsetamata sisuga

Seekord võtsin pelmeeni tegemise täitsa ise ette. Algusest lõpuni.
Leidsin retseptivideo siis, kui Jannega kuu aega tagasi pelmeenikatsetuse tegime ja oli vajadus teada saada, mis on pelmeen, mis vareenikud ja mis hinkalid ja ravioolid jne.

Olin kuidagi väga veendud, et pelmeenid on ja neid valmistatakse just selliselt nagu näha selles varem-mainitud videos.
Kuna ma ei lugenud sellest retseptis välja, kui palju jagub antud taignast ja lihast, siis tegin taigna igaks juhuks topeltkoguses. Liha oli 900g - 500g veist ja 400 kodust. Ehk siis veis oli ülekaalus. Äkki isegi nii nagu kutt soovitas 75/25
Kokku saime pelmeene nii, et esimesel korral said söönuks 4 täiskasvanut ja 2 söövat last ning  2 pere söögikorda läksid sügavkülma. Ühesõnaga päris paras ports tuli kokku.


Sügavkülmutamisel peab ikka neid nö. ükshaaval külmutama, sest niisama kotti visates kipuvad isegi piisavalt jahustena need üksteise vastu kleepuma.



Seekord tehes oli mul küll tunne, et hakkangi ise pelmentsikuid tegema. Ei olnud üldse nii raske ja maitse on ikka väga hea küll. Ja just see eelküpsetamata sisuga variant. Toorme hinda ma kokku ei arvutanud ja pelmeenide puhul ei ole mul isegi õrna aimu palju need poes maksavad, seega roa tasuvus rahalises mõttes on mul veel selgusetu. :) Aga ega see vast oluline olegi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...