Brülee on minu vaieldamatult lemmikuim magustoit.
Olen seda piisavalt palju teinud, katsetanud erinevaid variante ning leidnud niiviisi endle meelepäraseima variandi.
Koostis:
5 munakollast
100ml kohvikoort
300ml vahukoort - puhta vahukoorega jääb liiga rammus, kui pooleks panna, siis liiga lahja :)
2 spl suhkrut - võib ka rohkem või vähem. Mulle meeldib, kui see kreem on pigem magus.
vaniljet
riivitud sidrunikoort
Klopi munakollased suhkruga kergelt läbi.
Kuumuta väikeses potis rõõsk koor (kohvikoor + vahukoor) peaaegu keemiseni. Kalla kuum kooresegu peene joana munakollasesegu hulka, seda hoolega segades. Koori tekkinud vaht. Või kurna läbi sõela.
Määri brüleevormid võiga, vala sellesse segu, umbes 2,5cm paksuselt. Kata iga vorm eraldi fooliumiga.
Aseta sügavamasse ahjuvormi ning vala vormi 2/3 vormi ulatuses kuuma vett. Osades retseptides on öeldud ka, et ahjuvorm katta fooliumiga, mitte iga brüleevorm, aga minule tundus, et brüleedele kippus nii veevannist tekkiva auru kondentsi tilkuma.
Küpseta brüleekreeme vesivannis 160kraadise ahju keskosas umbes 50 minutit, kuni kreemid on läbi küpsenud, ent ikka veel 'võdisevad'.
Võta vormid vesivannist välja ning lase jahtuda.
Kata täielikult jahtunud vormid kergelt toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks või üleöö külmkappi.
Enne serveerimist raputa peale õhuke kiht peenikest suhkrut ja põleta leeklambi abil karamelliks.
Värsked hapukad marjad kõrval ei tee ka üldse paha.
PS!
Leeklampi müüakse ehituspoodides ja maksis krooni aal miski 200.- tuuri. Mangus kasutab seda ka teinekord millegi soojendamiseks/põletamiseks. Gaas on sama.
PPS!
Munavalgest tee bezeed
No comments:
Post a Comment