Saturday, March 26, 2011

Tomatisupp

Algse ideega  "pean blogi, et üles täheldada oma käsitöö" kasvab vägisi söögikatsetuste ja selle läbi lemmikute leidmise kohaks. Aga eks söögi tegemise vajadus ongi ju möödapääsmatu ja võimalus, midagi märkimisväärset teha/leida suurem, kui käsitööd tehes.

Minu uueks lemmikuks on tomatisupp. Tänud selle eest Kärdule-Peebule, kes tomati "minu maale" tõid ja mind tomatisuppi sööma õpetasid. Varasemalt olen söönud küll bologneese kastmeid jm. tomatiga tehtut, kuid tomatisupp ja tomatimahl on varasemalt olnud liiga tomatist. Viimast ma veel ei joo :)




Supp on lihtne ja maitsev - retsept umb. 6le.
800ml purustatud tomateid
4 keskmist kartulit
1 sibul
mõned küüslauguküüned
basiilik, pipar, sool ja suhkur
Tükelda kartulid ja pane potti. Lisa vett niipalju, et kataks kartulid. Keeda kartulid poolpehmeks. Lisa tomatid, tükeldatud sibul, küüslauk jm maitseained. Lase podiseda. Mida kauem, seda parem. Lisa vett niipalju, et supp jääks paraja paksusega. Püreesta saumikseriga. Vahetult enne supi välja tõstmist lisa tükeldatud küüslaugu küüneke ja basiilik.
Serveeri parmesaani juustu ja krõbeda saiaga.
NÄMM!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...