Thursday, April 28, 2011

Lemon Curd ehk Sidrunivõie ja Portsupavlova

Ma arvan et olen juba pea pool aastat mõelnud, et proovin järele, mis on see paljukiidetud Lemon Curd ja kas see tõesti ka neid kiidusõnu väärt on.

Täna leidsin külmikust munavalged, mis olid jäänud pasha tegemisest järgi. Magusasõbrana asusin taaskord pavlova kallale. Sedapuhku tegin Mari Liisi pisi-Pavlovaid.


Kuna selle retsepti oluliseks osaks on ka sidrunivõie ja mul täiesti juhuslikult oli pool sidrunit kapi peal, siis oli just see mõjuv põhjus ammu soovitud retseptikatsetus ette võtta.
Tuginesin taaskord Mari Liisi retseptile.

Kasutasin aga vähendatud kogust:
60g taluvõid
100g suhkrut
2 muna
pool suht suure sidruni mahla ja selle koor

Järgisin hoolega retsepti ja tulemuseks sain mõnusalt sidruninise, magusa, kreemise kreemi.
Varasemalt olin lugenud erinevate blogijate korduvatest katsetustest ning ebaõnnestumistest ja eks seegi oli põhjus, miks uudishimu nii kaua oodata lasi. Tea kas mul oli algaja õnn või ongi tegemine selle retsept järgi garanteeritud tulemusega.

Tinglikult tegingi ehk 2/3 retsepti kogusest.
Minu jaoks oli see vähendatud kogus aga just paras tulem ning mahtus ka kenasti ühte parajasse purki ära. Näis kaua see seal vastu peab sest praegu ma sõelun ikka õite tihedalt külmkap ukse vahel.

Igal juhul sain selle väikse katsetuse tulemusena jälle targemaks.



.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...