Friday, April 8, 2011

Räimerokk

Kui sina räime näed, siis haara tal sabast ja hakka rokkima...
Täna mina rokkisin, sest eile ostsin räimi. Ja rokk oli aus, nii aus, et tahan seda veel ja soovitan teistelegi.


Tegelikult on tegu ühe ülimaitsva, kuid samas väga lihtsa vormiroaga, mis on mulle korduvalt jäänud silma, kuid mille olulised komponendid seda teinud ei ole - neljapäev oli aga kalapäev ja kuna ma komistasin räimedele kogemata otsa, siis oli möödapääsmatu võimalus idee teoks teha. 
Ostsin kohe terve kilo kala - pool marineerisin, teise poolega pidasin rokki.

Retsepti leidsin Mari-Liisi toidublogist, minu praegusest lemmikust ja retsept on siin.
Seekord ma oma rooga ei pildistanud kuna unustasin tomateid osta ja pilt poleks nii ilus tulnud. Kasutasin tomatite asemel ise püreed.

Aga tõesti. See on väärt proovimist!

Edit: 4.05
Mangus ütles, et vanasti nimetati räimi vaese rahva söögiks, nüüd saame seda gurmee pähe :) Ja nii ongi.
Täna sai jälle üks luksuslik vorm ahju pandud ning maitse oli sel endilselt hea.




Vaja läheb siis:
500g räimefileed
5 tomatit
3 küüslauguküünt
spl lusikatäis punet
spl lusikatäis peterselli
soola-pipar
riivsaia

Ladusin fileed oliiviõliga määritud vormi, kuid kuna kiht jäi üsna paks, siis segasin maitseaied kala "häirides" segamini, mitte ei raputanud kõike viimasele kihile. Raputasin riivsaiaga üle, niristasin oliiviõli peale ning neljatasin tomatid. Edasi läks vormitäis pliidi ahju. Temperatuurist ei olnud halli aimugi, kuid umbes 20 minutiga oli kala küps ja saiakate pruunikas. Retseptis oli 180kraadi ja 15-20 minutit.

Serveerisin kurgi ja kodujuustuga!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...