Sunday, January 30, 2011

Juustu-muna suflee

Täna hommikul katsetasin ma uut "omletivormi". Ma ei ole klassikalise omleti sõber, küll aga armastan igasugu muid variatsioone sellest.  
Seekord siis alljärgnevalt.
Olime pühapäeval kahekesi kodus ja seepärast oli ka mõnusam katsetada.

Vaja läheb kahele sööja jaoks:
2 muna
0,5-1 dl riivitud parmesani juustu
supilusikatäis kuivatatud sibulat
soola-pipart. Vähe vähe, sest juustus ja sibulas on ka soola :)

Eralda munakollane ja valge teineteisest. Munakollane jäta koore sisse, valge aga vahusta väikse soolaga kõvaks vahuks. Lisa vahule vaikselt segades riivjuust ja sibulad.  Vala segu võiga määritud brüleevormi, vajuta vahu sisse väike lohk ning lisa sinna ka kollane. Puista üle pisukese juustuga.  Küpseta ahjus 180C juures 10-14 minutit. Olenevalt kas tahad et munakollane oleks vedel või kõva.

Serveeri soojalt. Hea on ka kõrvale krõbistada praetud peekoniviilu ning ahjus küpsetatud ja küüslauguga üle riivitud ciabattat.


 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...