Võike söögitegu varasalvest. Lihtne eestikas. Soodne pealekauba.
Porgandit – mina panin 3 väiksemat – palju ei ole mõtet panna – teeb asja liiga magusaks
1 suur sibul
3 muna
100ml kohvikoort
Küüslauku
200g hakkliha – võib ka rohkem, aga ei ole eriti vaja- lisasin ka seeni ja võib ju mis iganes lisada vahele. Mis oleks mahlane.
Jahu – äkki miski 4-5spl
Pipart-soola
Koori ja riivi suurema riiviga kartulid ja porgandid. Haki sibul ja prae pannil läbi. Lisa sibul kartuli-porgandi massile – maitsesta soola ja pipraga. Maitse peab olema pigem soolane – kartul ju võtab soola kõvasti endasse. Pressi paar küüslauguküünt. Lisa munad ja jahu.
Prae hakkliha ja maitsesta soola ja pipraga või millega iganes. Lisa seeni või muud mis maitseb.
Sega kartulisegu vahetult enne pannile panemist läbi, et kogu vedelik ei jääks pealmisse osasse. Pane pool kartuli-porgandi segust 24cm vormi. Lisa kogu hakkliha ja hakklihale ülejäänud pool kartulisegust. Silu kartulisegu siledaks. Muidu lähevad üksikud kõrged tükid kõrbema.
Pane vorm ahju – 195kraadi 45 minutit. –
Serveeri valge kastmega. Või hapukoorega.
Nämm-nämm!
Ja asi on ka külmalt nämm nämm.
No comments:
Post a Comment