Friday, January 28, 2011

Porgandipirukas juuretisega leival

Minu viimase aja leid!
Leidsin selle retsepri netiavarustest täiesti kogemata, kui otsisin lihtsalt porgandipiruka retsepti.
Peale esimest läbiküpsetamist oli selge, et see küpsetis jääb ka minu menüüsse.
Tegu on juuretisega  küpsetatud leivale tehtud pirukaga. Tõsi  - see eeldab et on olemas varem küpsetatud põhi, aga kui see olemas on, siis on tegu lihtsa ja hõrgu roaga, mida võib kindla südamega armsatele inimestele pakkuda .

Koostis:
leivapõhi - ehk pool koorikleiba. 28cm pannis küpsetatuna
2 suurt - väga suurt porgandit :)
1 sibul
tiba veiniäädikat, lusikatäis mett
soola, pipart
150g toorjuustu
umb. 100g  Gouda juust. Võib ka muu olla
4 muna. - 2 keedetud ja 2 ilma.

Lõika koorikleib pooleks. Teise poole võid teise piruka jaoks jätta. 
Prae sibul ja porgand pannil, koos äädikatörts ja soola-piparaga.
Kui segu hakkab valmis saama lisa meetörts. Haki sisse keedetud munad.
Sega toorjuust, munad ja juust (riivitult). Maitsesta. Laota porgandisegu leivapõhjale ja vala üle toorjuustuseguga. Küpseta 200C ahjus umbes 30 mintsa, kuni koogike on pealt ilus kuldne.
Maitseb võrdselt hästi nii soojalt kui külmalt.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...