Vaja läheb:
100g võid
2,5dl spelta vm. täistera nisujahu (olen katsetanud nii tavalise nisujahu kui speltaga, kuid tavalisest jäi küpsis tuimem, speltast aga tekstuuriga ja elav)
1spl vahukoort - olen ka piima pannud
3spl suhkrut
moosi - olen teinud õuna ja apelsinikoore-suhkru leotisega.
Näpi jahu, suhkur ja või ühtlaseks, lisa koor. Taigen jäta tunniks külmikusse seisma.
Peale seistud aega jaga tainas kaheks. Rulli 2 umbes 30cm vorsti, vajuta see laiaks ja siis omakorda selle sisse soon moosi jaoks. Kui selle liiga sügava teed, siis kipuvad küpsised keskelt pooleks minema.
(siin pildil on see ülemine "vorst" miks spelta ja tavalise nisujahu taignast)
Pane vahesse moosi. Siin on vale apelsinisukaad, mis ahjus muutub üsna päris sukaadiks. Puistasin üle ka kaneeliga. Ahjus küpseta 200C juures 10-12 minutit.
Ja valmis see ongi! Nammmi!
No comments:
Post a Comment