Ühesõnaga - taaskord toidust.
Kuna mul eelmisest pirukateost jäi kuidagimoodi alles pätsike tainast, mida oli ka patt minema visata ja mille kasutamiseks mul teistmoodi täidise jaoks säravat ideed ei tulnud, siis tegin uue katsetuse kilupirukatega. Seekord väikese mugandusega.
Kasutasin hapukoore asemel kodujuuustu ning hakkisin kilud täidisesse. Tulemusega jäin väga rahule. Täidis oli mahlane ning kala oli ühtlaselt iga ampus jaoks jagunenud.
Tainast jagus 9 piruka jaoks. See lubab arvata, et retsepti taignakogusest saaks 24+9 ehk jubepalju ampsusid :)
Täidis 9 piruka jaoks:
200g kodujuustu
peotäis tilli
9 kilu
1muna
Küpsetasin 200C ahjus 25 minutit. ehk niikaua kui täidis hakkas ka jumet võtma.
Avastasin ka, et kui tainas teha õhem, kui eelmisel korral, siis olid pirukad leigena ka söödavad ja üldse mitte searasvased.
No comments:
Post a Comment