Tuesday, May 10, 2011

Kilupirukad vol2

Kleidikesed veidikesed, pluusikesed ja muud nikerdamist vajavad asjad  - oodake!  Ka teie aeg saabub kord. :) Mõtted vaja setitada ja poed vaja külastada enne, kui asja kallale asuda. Ei tule need asjad tellimise peale - kuidagi ei tule :)

Ühesõnaga  - taaskord toidust.
Kuna mul eelmisest pirukateost jäi kuidagimoodi alles pätsike tainast, mida oli ka patt minema visata ja mille kasutamiseks mul teistmoodi täidise jaoks säravat ideed ei tulnud, siis tegin uue katsetuse kilupirukatega. Seekord väikese mugandusega.



Kasutasin hapukoore asemel kodujuuustu ning hakkisin kilud täidisesse. Tulemusega jäin väga rahule. Täidis oli mahlane ning kala oli ühtlaselt iga ampus jaoks jagunenud.

Tainast jagus 9 piruka jaoks. See lubab arvata, et retsepti taignakogusest saaks 24+9 ehk jubepalju ampsusid :)

Täidis 9 piruka jaoks:
200g kodujuustu
peotäis tilli
9 kilu
1muna



Küpsetasin 200C ahjus 25 minutit. ehk niikaua kui täidis hakkas ka jumet võtma.

Avastasin ka, et kui tainas teha õhem, kui eelmisel korral, siis olid pirukad leigena ka söödavad ja üldse mitte searasvased.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...