Nagu külalistele lubatud sai, pidin pakkuma erinevaid umbrohusööke. Plaanis olid naadimuffinid ja nõgesesupp. Kumbagi ei olnud enne teinud ja mõlemad tundusid ahvatlevad. Panen nad eraldi postitusena kirja ka.
Kõigepealt nõgesesupp.
50g nõgeselehti
300g kartulit
köögiviljapuljongit
vett umbes 1liiter
2 muna
maitserohelist - tilli ja sibulat
hapukoort
soola-pipart
Korjasin nõgeseid. Noori, värskeid ja rammusaid :) Kõige mõistlikum mõte oli kääridega tükikesed nõgestest kaussi lõigata. Nii tundus kõige mugavam, vähem nokkimist. Kupatasin neid mõni minut ning jätsin ootele.
Kartulid panin puljongisse keema. Keetsin pehmeks. Lõpus lisasin hakitud nõgese ja maitserohelise.
Retseptis oli tegelikult ka 80g õli. Skeptiliselt panin küll umbes 30g, aga ka see oli viga. Üritan retsepti esimesel korral alati 1:1 ära teha, et saada aru, kuidas retsepti kirjutaja on tulemit mõelnud. Salamisi lootsin, et sel õlil miski sügavam mõte on ja ma lihtsalt ei mõista kohe selle sügavust, aga õli tegi supi hoopis õliseks. Järgmisel korral ma seda ei pane.
Kata ütles veel et "sa küsi Mari-Liisi käest, mis selle õliga on". :) Hea nali. Aga kummaliselt ongi nii, et minu lemmikblogi retsete ma usaldan ja tegijat usun. Pimesi, sest tegelikult pole mul õrna aimugi reaalsetest toitudest või inimesest kes blogi taga seisab, aga usun ikkagi, sest see kõik tundub usutav. :)
Supp sai serveeritud pooliku muna ja hapukoorega. Munad pošeerisin.
Degusteerijad kiitsid supi heaks. Mina teen keetmisega aga lähiajal ka korduskatse.
Nämm!
.
Supp oli imehea!!
ReplyDeleteJa muffini (kuigi sai vaieldud, kas ja kuipalju seal siis seda naadimaitset ikka oli), olid peaaegu suus sulavad.
Ja et see sushi mida eelroaks saadi oli ka tühjale kõhule nagu valatud :)